Feeric Fashion Days 2013 – Romanian Fashion Week !

Robert Cadar April 21, 2013
0 people like this post
Feeric Fashion Days 2013
Feeric Fashion Days – Foto: Sebastian Marcovici

Mitichi Preda omul care sta in spatele acestui proiect si echipa lui nu se dezmint nici in acest an, ce surprize pregatesc pentru Feeric Fashion Days 2013 ?

O saptamana “fashion” cu norma intreaga. Cel mai mare festival de moda din Romania se deruleaza in Sibiu pe durata a 6 zile in perioada 25-30 iunie. Designeri romani si straini, din 10 tari, prezinta colectii in peste 20 de spatii spectaculoase si inedite.

Iata ce a declarat Mitichi Preda  despre ”fashion week” :

M-am gandit sa explic acest concept acum pentru a fi mult mai clar publicului, pentru ca in aceasta perioada e o expresie pe buzele tuturor. Uneori incorect folosita. Ce este asadar un ”fashion week” si cum se implementeaza?

“Fashion week” sau in traducere “saptamana modei”, este un proiect din industria creatiei vestimentare derulat pe o perioada de aproximativ 7 zile, in care se deruleaza prezentari de colectii vestimentare ale designerilor, sau caselor de moda. Desigur ca cele mai mari fashion week-uri se tin in cele 4 binecunoscute capitale ale modei: Paris, New York, Londra si Milano dar si alte orase precum Berlin, Buenos Aires, Tokyo, Madrid etc.

“Fashion week”-ul a avut o evolutie continua si totul a inceput cu un proiect aparent banal in New York. In timpul celui de-al II -lea Razboi Mondial societatea avea ca etalon in creatia vestimentara doar ceea ce emana piata franceza, mai cu seama Parisul. Moda pariziana domina lumea creatiei vestimentare la nivel mondial. Ca si raspuns sau contraofensiva in New York s-a organizat prima saptamana a modei dedicata presei, in care se prezenta, in premiera publicului, o noua optiune – moda newyorkeza. Asa a inceput totul iar apoi ca reactie, regasim acelasi fenomen in Paris, apoi in Londra si Milano.

In Romania singurul eveniment cladit in structura de fashion week este chiar festivalul produs la Sibiu – FEERIC FASHION DAYS. In cele 6 zile in peste 20 de locatii se deruleaza prezentari ale designerilor internationali si romani de renume, totul culminand cu Gala din cele doua seri, din Piata Mica. Pana la finele lunii iunie nu putem decat sa fim atenti la noutatile anuntate in presa si mediul online si sa speram in vreme buna pe durata festivalului. (fragment din editorialul bilunar din Zile si Nopti)

Mai multe informatii despre saptamana modei din Romania veti putea citi periodic pe pagina noastra, sau pe evenimentul creat pe facebook pe care il regasiti aici.  Un singur lucru va pot spune, am luat parte anul trecut la Feeric Fashion Days si a fost un spectacol de culori, de aplauze, aproape ca uitam sa surprind ipostazele show-ului cu aparatul de fotografiat in mana, abia astept sa iau parte si in acest an la Feeric Fashion Days 2013 . Multumesc Mitichi Preda & Team pentru acest spectacol inedit al modei in Romania !

 

FEERIC FASHION DAYS 5 from Mitichi on Vimeo.

  • 0
  • 205