Finisher la Maratonul Piatra Craiului 2014

Finisher la Maratonul Piatra Craiului 2014

Maraton Piatra Craiului 2014

Update 11 octombrie 

Exista acum si rezultatele oficiale :

***

Ieri pe vremea asta (8.30) eram in centrul Zarnesti-ului asteptam cu nerabdare startul competitiei. Alaturi de colegii mei de la Rolem, aveam atatea intrebari si ganduri, cum o sa fie primul meu maraton, va fi atat de greu incat nu voi reusi sa duc pana la bun sfarsit ceea ce mi-am propus, adica sa termin maratonul si sa ajung la finish?

La 9.24 s-a dat startul mult asteptat, aproximativ 700 de participanti au pornit pentru a strabate traseul de 41 de km, care apropo, pare mult mai lung decat pe hartie, iar asta o confirma mai multe aparate. Daca initial mi s-a spus sa imi iau 2-3  sandwich-uri, nu am facut acest lucru si mi-am luat cateva banane, cateva geluri si un shoot de magneziu, evident nu am sa uit de cei 2 litri de apa.

Am ramas mai la urma plutonului de alergatori, pentru ca am inceput cu o alergare usoara, mica incalzire nu mi s-a parut suficienta, asa ca am tinut cont de sfaturile primite de a face o incalzire suficient de buna pentru traseul ce ma astepta.  Am tinut ritmul cu alergare usoara la coborare si mers sustinut la urcare pana in satul Magura. Poate ar trebui sa va spun ca nimeni nu mi-a dat vreo sansa de a termina maratonul si sincer nu-i contrazic, poate si eu as fi spus la fel, daca cineva mi-ar fi spus ca a facut 2 saptamani antrenament (vreo 27 km alergati in 4 ture) inainte de maraton si nu a mai alergat la niciun maraton.

Traseul pana la Table mi s-a parut usor spre mediu ca nivel de solicitare, am alimentat, am schimbat 2-3 impresii cu colegii si am pornit mai departe cu colegul meu Catalin. De aici a inceput urcarea spre saua Funduri, o urcare foarte antrenanta pentru mine, am simtit oarecum ca cineva ma impingea de la spate asa ca in aproximativ o ora si jumatate am ajuns in varf, moment pentru o mica pauza si admirat peisajul.

Sa nu va luati de mine, dar am avut putine momente cand am mai avut timp sa scot telefonul sa fac cateva fotografii, ieri am fost alergator nu fotograf :).

Inainte de plecare de pe Saua Funduri mi-a ramas in minte o fraza pe care ce s-a auzit de langa mine in timp ce priveam peisajul  “Ma simt mult prea mic in comparatie cu peisajul asta mirific ” si asa a si fost !

Dupa o scurta pauza a inceput coborarea, m-am simtit ca o capra neagra :) iar coborarile pe franghie mi-au placut la nebunie, a urmat  marele Grohotis, o zona plina de stanci si pietre, am dat inainte pana la refugiu Spirlea si apoi am redus ritmul, genunchiul drept dadea semne de oboseala, exact de ce ma temeam. Si la cele 4 curse de antrenament am observat acest lucru asa ca am avut o fasa elastica pe genunchi care cred ca m-a ajutat, la fel si betele in care m-am sprijinit la urcare si mai apoi la coborare, bete pentru care trebuie sa-i multumesc lui Adi Seceleanu!

Daca la primul punct unde am avut limita de timp 3 ore am ajuns in 2 ore, la Plaiul Foii unde aveam limita de timp 6 ore si jumatate am ajuns in 6 ore, am alimentat impreuna cu Catalin care m-a ajuns din urma dupa ce am redus ritmul pana la Plaiul Foii si am pornit increzatori spre Refugiul Diana. Urcarea pana acolo ne-a mai stors ceva din puteri iar  eu ma temeam de ce va urma la coborare din cauza genunchiului, insa incet, incet  am ajuns la coltul Chiliilor ne-am revitalizat scurt si bucurosi ca am iesit din padure am pornit mai departe, ma simteam excelent si mi-as fi dorit sa alerg la coborare, insa m-am temut ca voi forta genunchiul asa ca am lasat ritmul normal fara a forta.

Cand am zarit Zarnesti-ul in departare am fost si mai motivat si am pornit intr-un ritm putin mai alert, e drept in spatele meu mai erau doar cateva persoane, vreo 4-5 cred, iar  dupa aproape 10 ore treceam linia de finish. Extraordinara aceasta experienta, daca cineva mi-a spus ca sunt nebun cred ca a avut dreptate, a fost o cursa pentru sanatate, o limita impusa de mine, pentru mine, pe care am depasito fara probleme, insa daca ar fi sa o repet as incepe antrenamentul cu cel putin 10 saptamani inainte nu cu 2 .

Multumesc celor care m-au sustinut si au avut incredere in fortele mele, desi majoritatea mi-au spus ca sunt un caz pierdut , ei bine sunt curios cati dintre ei ar fi reusit sa treaca finish-ul in aceste conditii, pentru primul meu maraton de alergare montana eu sunt mai mult decat multumit!

Dedic aceasta reusita tuturor celor care au crezut in mine in special iubitei mele !

In alta ordine de idei cum ramane, ne vedem la MPC 2015 ?

Ps.  Ca si ceilalti participanti am inceput sa caut fotografii, asa ca am sa va ajut cu linkuri catre galeriile pe care le-am gasit eu si am sa fac in permanenta update cu noile galerii pe care le gasesc, asta e tot ce am in acest moment, mai urmeaza! … daca ati gasit o galerie si nu o vedeti in lista de mai jos puteti sa lasati un comentariu sa o adaugam pentru ceilalti! ;)

 1.  Galerie foto MPC la Cariera Mihai Munteanu (Google Picasa)
 2. Galerie foto Andrea Stroisteanu (Facebook)
 3. Galerie Foto Simon Levente-Attila (Facebook)
 4. Galerie foto  Cristina  (facebook)
 5. Galerie foto Ciufu Mihai Ştefan  (facebook)
 6. Galerie foto Florin Băraș (facebook)
 7. Galerie foto Fisheye.ro  (facebook)
 8. Galerie foto Oana Grigore (google +)
 9. Galerie Foto Fodor Alexandru (facebook)
 10. Galerie foto Ionel Maftei (dropbox)
 11. Galerie Foto Roxana Alupulesei (google+)
 12. Galerie Foto phototase.com 
 13. Galerie foto Varzari Gabriela  (google +)
 14. Galerie Foto Dinu si Marlene Mititeanu (google+)
 15. Galerie Foto Mihai Benea 1 (google+)
 16. Galerie Foto Mihai Benea  2 (google+)
 17. Galerie Foto MPC Salomon 2014 by Clara Ungureanu (facebook)

Articole despre MPC 2014:

 1. muntesifotografie.blogspot.ro/
 2. feedbackmaratonpiatracraiului.blogspot.ro
 3. radio-oltenita.ro/

 

Am gasit cateva fotografii cu mine in galeriile de mai sus, multumesc frumos !

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!