Oktoberfest Brașov 2017 – concept nou față de edițiile trecute [concurs]

Oktoberfest Brașov 2017 – concept nou față de edițiile trecute [concurs]

O noua editie Oktoberfest se anunta la Brasov in toamna, mai exact in perioada 07-17 septembrie 2017. Locatia va fi de data asta una noua, pe Stadionul Municipal unde se vor monta doua corturi si doua scene pe care vor urca mai multe formatii fata de anii trecuti.

Noul concept din acest doreste sa aduca iubitorii festivalului mai aproape de natura, astfel ca festivalul va avea si o zona verde de relaxare (Poiana Oktoberfest) unde va puteti relaxa in hamac si multe alte surprize.  Pe langa zona de relaxare, editita din acest an pregateste cel mai mare parc de distractii si recreere conceput vreodata la Brasov, aproximativ 20 de utilaje de mari dimensiuni “Luna Parc”!

In zona destinata jocurilor si activitatilor de recreere organizatorii au pregatit 15.000 de premii pentru cei care se simt norocosi. Organizatorii au luat in calcul si incurajarea miscarii si responsabilitatea fata de mediu asa ca au pregatit cateva surprize pentru cei care vor spune prezent in acest an la Oktoberfest. Din programul acesti editii nu vor lipsi Miss Oktoberfest, Regele berii dar si multe momente artistice pregatite minutios de catre organizatori.

Traditiile raman ca in fiecare an la Oktoberfest,  Parada Oktoberfest, Cepul butoiului, hainele traditionale sau fanfara germana acestea fiind numai cateva dintre ele.

Despre Oktoberfest

Dar de ce i se spune Oktoberfest când el se desfășoară, cu excepția ultimelor 2-3 zile, în luna septembrie? Ei bine, numele, pe care prințesa-mireasă l-a ales foarte inspirat, se leagă de perioada în care a avut loc festivalul prima dată: 12-17 octombrie 1810. Această tradiție a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărât că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfășurat în aer liber.

O tradiție germană adoptată după modelul autentic bavarez, râuri de bere, muzică germană, fanfară, specialități culinare bavareze, berea nefiltrată, un cort imens decorat alb-albastru, jocuri cu premii, sponsori cu renume, deschiderea festivalului prin „a da cep” butoiului cu bere de către autorități romane și germane, reprezintă rețeta de succes a Oktoberfest Brașov. Leul bavarez încoronat la Brașov a devenit stema Oktoberfest-ului autohton care in 2017 va implini 9 ani.

Decorul bavarez și portul tradițional au devenit un simbol asimilat de cultură locală – dacă la început oamenii admirau steagul bavarez și portul frumos de pe dealurile Alpine, în anii trecuți organizatorii au observat prezența din ce în ce mai mare a fetelor îmbrăcate în Dirndl și a băieților în celebrii lederhosen și cămășilor în pătrățele. Practic, în cele 11 zile, Brașovul se transformă într-o mică Bavaria în care vezi pe stradă, la orice oră, personajele bavareze.

Oktoberfest Brasov este un eveniment care, deși a pornit de la a aduce un plus pentru comunitatea săsească din Brașov, a ajuns sa fie un plus de valoare pentru orașul Brașov și să promoveze tradițiile sașilor din Transilvania și în București și Timișoara. Cuvinte precum „Prost” si celebra „Zicke Zacke Zicke Zacke Hoi Hoi Hoi” nu mai sunt o noutate pentru localnicii care asteaptă cu nerabdare debutul Oktoberfest Brașov în fiecare an!

 “Am avut un an greu, dar cred că toţi am avut şi realizări, dar tocmai de aceea 11 zile putem să uităm de griji şi pentru că se termină vacanţa să terminăm şi noi cu un chef pe cinste.” a declarat  Werner Braun, organizator al festivalului.

Concurs

Pentru ca organizatorii vor sa ofere tot confortul si sa fie cat mai aproape de cei care se vor distra in cele 11 zile de festival, am si un concurs. Puteti castiga o halba din ceramica personalizata  daca lasati un comentariu in care sa imi spuneti ce v-ati dori sa vedeti la Oktoberfest? fie ca vorbim de formatiile care vor urca pe scena, idei de concursuri in cadrul festivalului, sau cum doriti sa va relaxati in zona verde, orice credeti ca ar aduce un plus festivalului, se accepta chiar si critica constructiva pentru a imbunatati organizarea Oktoberfest. Pe 10 iunie aflam castigatorul, care va fi desemnat impreuna cu organizatorii festivalului. Mult Succes!

Bonus: Pe langa acest concurs lansat pe blogul meu, organizatorii au lansat un concurs separat pe pagina lor de facebook pana in data de 6 iunie 2017!

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!

There are 3 comments for this article
  1. Stefan at 14:46

    Stafete pentru participanti cu tematica festivalului. Mai multe detalii doar in privat ;)

  2. Ramona at 00:42

    Mi-ar plăcea să prezinte Dan Ghiță. E de-al nostru…….

  3. Ioana M at 17:19

    Mi-ar placea sa fie mai multe concursuri interactive si la sf o tombola cu bonuri.