Orasul Reciclarii 2014 este Brasov?

Brasov

M-am uitat printre blogurile care au scris despre campania initiata de ECOROM si am zis ca merita sa scriu cateva randuri si despre Brasov.  Este unul din cele 32 de orase inscrise pentru titlul de Orasul Reciclarii 2014.  Cu siguranta unii dintre voi ati vazut deja in oras panoul de mai sus.

De ce ar merita acest titlu Brasovul?

  • Brasovul are multe parcuri si spatii verzi care sunt intretinute in permanenta.
  • Este un oras fruntas la actiunile de ecologizare organizate la nivel national, va dau un exemplu Let’s do it Romania
  • Merita mentionat faptul ca firmele din zona industriala au contracte pentru reciclarea deseurilor si fac eforturi considerabile de a face viata brasovenilor cu adevarat “verde”
  • Brasovul este pe lista oraselor care au amenajat locuri speciale pentru picnic si gratare in aer liber
  • Cate orase se pot lauda cu peisajele din Poiana Brasov si imprejurimi?

Ar trebui sa va mai spun ca aceasta competitie este in desfasurare pana la sfarsitul lunii iunie 2014 si este o adevarata provocare pentru primariile oraselor inscrise in competitie. Sincer, care brasovean nu isi doreste ca la finalul acestei competitii Brasovul sa ocupa prima pozitie si sa beneficieze de premiul I : O zona eco wi-fi cu internet gratuit, cu un spatiu 100% eco  inedit de relaxare, totul in valoare de 12.000 de euro.

Tot la Brasov se testeaza de ceva timp si primul autobuz electric, cred ca taman ieri a fost ultima zi, deci cum sa nu spui ca Brasovul este ECO! Deci punem si noi manuta si ajutam cum putem Brasovul in aceasta competitie ?

Foto facebook: Liliana Elena Jighira

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!