Primul meu semimaraton va fi la Maraton Internaţional Braşov!

Primul meu semimaraton va fi la Maraton Internaţional Braşov!

Maratonul International Brasov 2015

Nici bine nu s-au racit talpile pantofilor de alergat de la ultima competitie, care s-a desfasurat weekendul trecut la Brasov, ca deja mi-am planificat primul meu semimaraton, care va fi de sosea, un pic ca dur cred, dar pentru asta voi inteti si antrenamentele, printre antrenamente voi mai alerga pe 9 Mai la evenimentul caritabil “Alerg pentru Spitalul Copiilor – BRASOV” si pe 23 Mai la Hit The Top o alergare de 18 km din satul Poarta (Bran) pana pe Varful Omu, o provocare serioasa, apoi va urma Brasov Maraton International pe 14 iunie, tot la Brasov, eveniment despre care puteti citi mai jos.

Vino şi aleargă în inima Transilvaniei, la prima ediţie a Maratonului Internaţional Braşov

Braşovul intră de anul acesta şi pe harta maratoanelor de şosea din România, alături de Bucureşti, Cluj şi Arad. În 14 iunie 2015, se va desfăşura prima ediţie a Maratonului Internaţional Braşov. Va fi o alergare memorabilă pe cele mai importante străzi şi pe lângă cele mai frumoase obiective turistice din municipiu.

Evenimentul este susţinut de Telekom România şi face parte din campania pro-sănătate Mişcarea face bine, partener media principal fiind Dolce Sport. Va fi un eveniment deosebit, în primul rând datorită cadrului pitoresc şi unic în care se desfăşoară.

Cursele maratonului au fost special concepute pentru toate categoriile de vârstă şi pentru toate gusturile:

 • proba de maraton; pentru alergatorii de cursă lungă, ce vor să-şi testeze limitele pe distanţa de 42,195km; ideal pentru personal best, având în vedere traseul plat combinat cu aerul curat de munte;
 • proba de maraton ştafetă; pentru cei ce-şi doresc 42,195km de experienţe împreună, în echipă de 4 persoane;
 • proba de semimaraton; pentru cei care vor să marcheze bine la 21,097km sau se pregătesc pentru maraton;
 • proba de 10km; pentru cei care au prins gustul alergării, dar nu sunt pregătiţi de cursele mai lungi; cei care tatonează terenul, studiază concurenţa şi… atacă la ediţia a II-a;
 • proba de 5km; ideală pentru cei care vor să descopere acum gustul dulce al alergării; dragoste la prima…alergare, cum s-ar zice;
 • curse pentru copiii între 4-14 ani; de la 500m până la 1km, în funcţie de categoria de vârstă; ei sunt viitorii maratonişti.

Zona de START şi de FINISH este Piaţa Sfatului, chiar între Biserica Neagră şi Casa Sfatului. Traseul este unul pitoresc, deosebit. Cine a văzut Braşovul, va avea parte de o nouă perspectivă. Pentru cei care nu l-au vizitat încă, este momentul să vină acum să-l vadă şi să traiască experienţa unei alergări în inima Transilvaniei.

Fond de premiere de 13.200 de lei

Sportivii care vor participa la probele competitive – maraton şi semimaraton – vor fi premiaţi cu premii în bani, iar ştafetele şi cei care vor alerga la cursele de 10km, 5km şi cursa copiilor vor primi cupe, diplome, produse şi servicii sportive. Toţi participanţii care termină cursa vor primi medalia de finisher.

Înscrierile sunt deschise tuturor celor care iubesc mişcarea în aer liber şi se pot face pe site-ul oficial al evenimentului , secţiunea Înscrieri.

Pentru mai multe detalii despre această primă ediţie a Maratonului International Braşov, accesați site-ul maratonulbrasov.ro, pagina de Facebook  sau pagina de Facebook a evenimentului .

Competiţia este organizată de Asociaţia Şapte Scări Braşov, în parteneriat cu Primăria Braşov.

blogger, consilier în Fundația Rafael și Social Media Strategist în Plantăm fapte bune în România, alerg împotriva cancerului pe 36fit.com!

There are 4 comments for this article
 1. Aron at 22:37

  Domnii de la Telekom putea sa ofere niste kituri mai consistente pentru cati bani cer la inscriere. Cei de la CPNT cu bani mult mai putini au reusit sa faca un kit mult mai ok. Si totusi nu se compara cele doua organizatii. Din punctul meu de vedere sa organizezi un maraton de sosea la Brasov este o idee…hmmm… stranie sa zicem :)
  p.s. nu e carcoteala, doar ziceam si eu…

  • Robert Cadar Author at 09:57

   Aron, costul de inscriere nu se reflecta in kit, vorbim de organizare, infrastructura, iar pana in 14 iunie mai este, Brasovul are nevoie de astfel de evenimente, nu crezi ?

   • Aron at 23:03

    Normal ca nu se reflecta NUMAI in kit, dar arunca o privire la costuri si kit din Bucuresti si gandeste-te un pic unde sunt costuri de organizare mai mari? Dupa parerea mea este o chestie heirupista, brodita pe genunchi de catre Telekom doar pt publicitate. Nici macar traseul nu este facut public cu o luna si ceva inainte de cursa. Daca avem nevoie de asemenea eveniment? Poate ca da, chiar daca avem 2 curse montane + Triathlonul Herbalife. Dar fa-l naibii mai organizat ca altfel e vai de capul tau :) Sau cauta parteneri ca CPNT-ul si fa-l ca lumea daca nu te tine buzunarul. Daca te uiti la partenerii de la Brasov Marathon sau de la Semimaraton Intersport, nu mai incap pe tricou atatia sunt.
    Si sincer… nu cred ca e 100% nevoie de o cursa pe asfalt in Brasov :)

    • Robert Cadar Author at 23:15

     Pe unii ii deranjeaza numele, unora nu le place pe asfalt, sincer Aron mie nu-mi pasa, imi doresc sa fie in fiecare saptamana un eveniment de genul la Brasov, cum putem incuraja practicarea unui sport daca mai taiem din oportunitati.
     Mi-ar place sa merg la un Triathlon insa nu le am cu inotul, deci sunt in dezavantaj, iar cu Telekom nu stiu care e baiu, pe mine ma intereseaza sa alerg si atat :)